luni, 14 noiembrie 2011

ZUMBA & beneficiile ei pentru copii


Zumba este un exercitiu sanatos si distractiv pentru adulti, iar pentru copii are o multime de beneficii cum ar fi: combate obezitatea, ii invata sa isi coordoneze miscarile, ii incurajeaza sa exploreze dansul si fitness-ul, ii ajuta sa isi faca prieteni noi si nu in ultimul rand ii ajuta pe cei mici sa petreaca timpul distrandu-se cu parintii lor.

Zumba este o combinatie intre exercitii de aerobic si dansuri latino. Copiii invata repede miscarile deoarece in general iubesc dansul, au multa energie si le place sa isi exprime personalitatea. Aceasta ii incurajeaza sa integreze exercitiile in activitatile curente pentru a avea corpuri puternice si a-si monitoriza greutatea.

In plus, fata de beneficiile aduse in sanatate, Zumba ajuta si la coordonarea miscarilor. Copiii devin constienti de modul in care isi pot controla diferite miscari ale picioarelor, bratelor sau ale soldurilor. Aceasta activitate ii face mai increzatori in propriile corpuri.

Poate unul din cele mai importante beneficii ale Zumbei pentru copii este oportunitatea de a-si face prieteni de varste apropiate, cu interese similare. O sala de sport unde se practica Zumba poate fi un loc in care se dezvolta prietenii frumoase intre cei mici. Copiii trebuie sa lucreze impreuna pentru a invata miscarile de baza, lucru ce dezvolata valori cum ar fi lucru in echipa si respectul pentru cei din jur.

Zumba este un mod in care familiile pot petrece timp de calitate impreuna. Cu ajutorul acestui sport copiii invata sa aprecieze diferite tipuri de muzica si cultura. Combinand muzica cu exercitiile, cei mici pot descoperi o lume mai mare si mai frumoasa.

Multe sali de sport au programe de Zumba pentru copii astfel incat parintii isi pot face exercitiile obisnuite in incaperi alaturate. Scolile au inceput sa introduca Zumba in programa pentru ca elevii sa se bucure de aceasta forma amuzanta de fitness. Instructorii care se ocupa de copii supervizeaza cu atentie exercitiile acestora.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu