duminică, 21 august 2011

Copiii si Caii - Pasiune, Afectiune si Educatie


Indiferent care sunt locurile dragi copilului tau, terenul de fotbal, bazinul de inot, parcul de joaca in fata blocului, in fata calculatorului, chiar daca are o pasiune pentru caini sau pisici, este posibil sa se indragosteasca si de cai. Este o atractie naturala a copiilor catre cai, iar cei dintai au un talent deosebit in a-i descoperi.

Daca ai un copil caruia ii plac caii, daca i-a vazut sau s-a plimbat cu poneiul, si de atunci il tot auzi spunand ca ar vrea sa ii mai vada, atunci e posibil sa fi ajuns la locul potrivit. Dincolo de educatia scolara nu trebuie sa uitam de scoala vietii. Colegii de clasa, prietenii, modalitatea in care ne petrecem timpul ne pregatesc inca din copilarie si ne definesc ca persoane, ca indivizi.

Echitatia este un sport extraordinar pentru copii, in conditiile in care procesul de invatare este unul profesionist, iar conditiile in care acesta se desfasoara ofera posibilitatea dezvoltarii personalitatii copilului. 

In primul rand, copiii trebuie invatati ca din principiu sa interactioneze cu animalele onest si polticos, ca si in viata. Aici intervin atat instructorii cat si parintii. O abordare corecta a cursurilor de echitatie va imbunatati dezvoltarea copilului tau atat fizic, mental cat si emotional.

Este echitatia un sport costisitor? Este posibil, dar nu mai costisitor decat multe altele. Cei care isi duc copiii la tenis sau angajeaza un instructor de ski stiu ca implicarea este cea care conteaza in primul rand. Ca orice sport, echitatia poate fi imbratisata la orice nivel.

Din punct de vedere fizic, echitatia ca si baletul sau artele martiale, dezvolta abilitatile de echilibru, coordonare, constientizare a corpului si controlul acestuia. Asemeni inotului, alergarii sau mersului cu bicicleta, echitatia poate dezvolta abilitati fizice conexe. 

Din punct de vedere emotional si mental, beneficiile cursurilor de echitatie sunt nenumarate. Dezvoltarea caracterului este una dintre ele. Pentru a avea grija de cal si a deveni un bun calaret, copilul tau va invata sa fie calm, rabdator, generos si amabil. In plus, responsabilitatea si asumarea raspunderii sunt doua calitati ce se hranesc din practica echitatiei.

Invatand sa aiba grija de calul lor sau de cel pe care il calaresc in timpul orelor de echitatie, copiii invata sa isi asume responsabilitatea pentru niste fiinte care depind de ei. Instructorii de echitatie, in special cei de initiere pentru copii, au observat cum cursantii lor devin parinti excelenti. De-a lungul cursurilor, acestia invata si li se reaminteste in mod continuu ca interesul calului vine inaintea interesului propriu, ca acesta trebuie hranit si ingrijit cu blandete si intelegere si ca trebuie sa primeasca ingrijiri medicale atunci cand este necesar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu