luni, 5 septembrie 2011

Back to School Tips

Educatia inseamna in primul rand un parteneriat, iar copiii pot performa mult mai bine daca au suportul parintilor, profesorilor si mentorilor. Odata cu apropierea inceputului de an scolar si cu primele semne de toamna este bine de avut in vedere cateva lucruri.

Evitati haosul si pregatiti o tranzitie lina de la vacanta de vara la inceperea scolii. Evitati sa schimbati programul familiei cu o zi inainte de 15 septembrie. Restabiliti un program care sa includa ore regulate de masa si de odihna.

Este recomandat sa aveti o atitudine pozitiva indreptata spre educatie, si permiteti copiilor sa vada ca acordati importanta invataturii. Lasati-i sa va urmareasca in timp ce cititi si va dezvoltati noi aptitudini. Vorbiti cu ei despre Scoala. Folositi intrebari deschise, ascultati-le raspunsurile. Curiozitatea si atentia pe care le-o acordati ii vor determina sa se simta importanti si astfel le va creste entuziasmul pentru scoala.

Stabiliti si mentineti o relatie cu profesorii si indrumatorii copilului. Nu emiteti aprecieri negative la adresa cadrelor didactice in fata copilului. In cazul in care aveti vreo problema adresati-va scolii.

Incercati sa cunoasteti si alti parinti. Acestia sunt o sursa extraordinara de informare si suport.

Incurajati curiozitate copilului si interesul lui in activitati extracuriculare. Rasplatiti-l pentru efortul de invatare, nu doar pentru notele obtinute.

In zonele din apropierea scolii evitati sa vorbiti la telefonul mobil si fiti atenti la alti copii. Nu va lasati copilul sa astepte singur in fata scolii, iar in cazul in care merge neinsotit spre Scoala aveti grija sa stabiliti rute populate si asigurati-va ca respecta regulile de circulatie.

Luati masuri de prevenire a durerilor de spate:

- Alegeti un ghiozdan cu bretele destul de late, cele subtiri pot cauza rani intre omoplati.

- Aveti grija la incarcare – greutatea ghiozdanului nu trebuie sa depaseasca 20% din greutatea copilului.

Informati scoala si centrele after school despre alergiile copilului si nu omiteti niciun alt aspect de luat in seama.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu