miercuri, 19 octombrie 2011

Distractii de toamna. Sfaturi pentru familie.

Venirea toamnei a adus frunze colorate si aer racoros, dar pentru noi toti toamna reprezinta si intorcerea la rutina. Jucariile si accesoriile de plaja sunt de cateva saptamani bune inlocuite cu temele, iar zilele lenese de vara s-au transformat parca prea brusc in zile agitate de toamna.

Cu toate acestea, nu va ingrijorati! Exista o gramada de lucruri pe care le puteti face pentru a pastra distractia verii si pe perioada toamnei! Fie ca va ajutati copiii sa dezvolte noi metode de studiu sau ca ii duceti la antrenamente de fotbal sau tenis, outdoor-ul poate transforma invatatul in ceva placut.

Fie ca desfasoara activitati sportive in aer curat sau ca isi fac temele in interiorul casei, este important sa stie cum sa imbine utilul cu placutul.

Iata cateva idei despre cum acest anotimp mohorat si racoros, poate fi trecut cu multa voie buna si sanatos:

· O ora de educatie fizica la scoala nu este suficienta pentru copil. Incurajati activitatile fizice si dupa ce copilul ajunge acasa. Spre exemplu, mergeti la o plimbare dupa cina, la locul de joaca din parc sau daca timpul nu permite miscarea in aer liber, mergeti impreuna la bazinul de inot.

· Mersul pe jos la scoala impreuna cu copilul este o metoda potrivita pentru a va bucura de miscare. Profitati de aceste plimbari pentru a-i explica celui mic shimbarile din mediul exterior. Imprieteniti-va si cu alti parinti si puneti la cale plimbari organizate catre/de la scoala, care, pe langa miscare, au si alte conotatii. In aceste ocazii copilul poate simti ca parintele interfereaza cu lumea lui, cu prietenii lui.

· Cea mai calda perioada din zi se inregistreaza intre orele 10-14, astfel incat este important sa va asigurati ca cel mic este protejat in perioada pauzelor si a orelor de educatie fizica desfasurate la primele ore ale diminetii sau mai spre seara

· Gasiti activitati potrivite in natura pentru weekend. Este din ce in ce mai frig, dar o plimbare cu bicicletele prin parc, in familie, inca poate fi o modalitate foarte placuta de petrecere a unei duminici insorite de toamna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu