marți, 11 octombrie 2011

Sfaturi si trucuri origami


Cand faci pentru prima data origami e mare probabilitatea sa constati ca modelul a iesit prost din cauza executiei. Pentru ca tehnica origami sa fie mai usoara, iata o lista cu sfaturi si trucuri pentru incepatori:

1. Asigurati cute foarte ascutite. Treceti cu unghia pe hartia origami de mai multe ori pentru cele mai bune rezultate.

2. Faceti pliurile cat mai exact posibil. Cand acestea sunt facute incorect produsul finit nu va fi simetric si va arata urat.

3. Nu incepeti cu executia de modele origami dificile, incepeti cu modele usoare ce nu necesita multi pasi.

4. Folositi hartie mare. Pentru incepatori sugeram folosirea foilor de imprimanta ce se vor taia astfel incat sa fie patrate. Cand deveniti mai experimentati puteti folosi hartie mai mica.

5. E de preferat ca hartia origami sa aiba culori diferite pe fiecare parte pentru a identifica usor fata si spatele modelului.

6. Cititi toate instructiunile pentru origami inainte de a va apuca de el. Astfel, este putin probabil sa ratati pasi, deoarece veti sti ce urmeaza si va fi mai usor de realizat.

7. Exercitiul duce spre perfectiune. Nu va faceti griji daca gresiti de mai multe ori, incercati iar si iar (hartia obisnuita nu este foarte scumpa, asa ca nu va fi o pierdere foarte mare daca veti arunca mai multe)

8. Distrati-va! Acesta este scopul origami. Incercati sa faceti impreuna cu prietenii sau sa le faceti cadou diverse modele realizate. In acest mod, origami va deveni mai placut pentru toata lumea!

Acestea sunt cateva sfaturi pentru origami. Totusi, cel mai important este sa faci cute foarte clare si precise. Acest lucru poate necesita foarte multa practica, dar nu va faceti griji, veti reusi! Si nu uitati: origami inseamna si distractie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu